Farby a oblečenie

Sú farby, z ktorých vás bolia oči, kedykoľvek sa na ne pozriete. Možno raz boli veľmi populárne a všetci z nich boli unesení. No teraz sa ich nosenie považuje skôr za módny prešľap, než za nový a perfektný módny šok. Je pravda, že fantázii sa medze nekladú. Ale čo je veľa, to je veľa. Psychológia farieb popisuje naozaj veľké množstvo vecí, ktorým by ste mali venovať pozornosť. No viete, ktoré farby už vyšli z módy (alebo ich popularita prudko klesá) a ktoré sú naopak na vrchole svojej slávy? Viete, že aj farba oblečenia môže o vás naozaj veľmi veľa povedať?
žena v helikoptéře

 

Krikľavým farbám už čoskoro nadobro odzvoní

Pred niekoľkými rokmi boli ľudia doslova unesení všetkými možnými krikľavými farbami. Začalo to krikľavou ružovou, pokračovalo zelenou a oranžovou a zrazu bola krikľavá úplne všade. Na tričkách, na tielkach, na šatách, na sukniach. Na každej párty, na ktorú ste prišli mala polovica dievčat na sebe niečo krikľavé a všetky žiarili pod uv svetlami. Teraz si priznajte, kedy to pre vás začalo byť otravné? Bol to ošiaľ, ktorý nie a nie zmiznúť. Napriek tomu, že aj teraz občas niekto vytasí niečo krikľavé, už to na uliciach nekričí až tak veľmi, nemáme pravdu? Krikľavé farby sú jednoznačne na veľkom ústupe. Veríme, že je medzi nami množstvo ľudí, ktorí dúfajú, že sa tento ošiaľ už nikdy nevráti a zostane presne tam, kde má byť. Ale kto vie?

 krása a slunce

Sezóna patrí všetkým baby farbám

Možno sa teraz pýtate a ktoré to sú tie baby farby? Keď sa trošku zamyslíte, určite na to prídete. Viete, čo otváralo dnešnú jar? Príchod pastelovej alebo teda baby pink, ružovej farby, ktorá jednoznačne všetko prevalcovala. Postupne sa k nej pridala modrá a zelená, no práve ružová si opäť ide svoje. Je to jemná farba, ktorú môžete nosiť takmer ku všetkému a vyzerať pri tom perfektne. Nekričí, no ľudia si ju zamilovali. Neobjavuje sa len na tričkách, ale aj na kožených bundách, kabátoch a rôznych doplnkoch. Kto by tieto farby nemiloval?


Posted in Nezařazené